..Anda kini berada di tempat jajahan milik Sarah Julia.. Semua yang ternyata di dalam blog ini adalah Hak Milik Sarah Julia..
JUe (◕‿◕✿): Kawan? Kawaaann :'D

Friday, August 17, 2012

Kawan? Kawaaann :'D

Assalamualaikum! Hello! :3


It’s been a long time I haven’t update my blog. Yela, big exam la katakan. Trial SPM betul betul lepas raya, memang tak beraya la Form 5 tahun ni. OK! Back to cerita yang I nak cerita. 

One of my friend, she unfollowed me on twitter and said I'm annoying Tweeting with juniors and kept Retweeting everything. Am I that annoying? But, I tak boleh nak balas balik or whatever since dia dah help me a lot. My parents pun dah cakap, jangan gaduh jangan cari pasal buat baik ngan dia and everything coz dia dah banyak tolong aku, dah macam family aku. So, I just cakap kat dia "Sampai Hati T^T". 

Then I kept silent, not talking to her langsung. Sebab hati dah sakit, tersinggung. Tapi apa nak buat, dah ni ketentuan, I menahan menahan sampai menangis. Dia tak nampak I nangis, time semua turun beli test pad kat Koperasi, aku gerak ke kelas sorang-sorang, and menangis. No one saw I'm crying. Yeah, like a silent baby, crying mutely. 

Hati dah bercalar, diguris oleh kata-kata kawan sendiri. Bukan kawan biasa, kawan rapat yang amat sangat. Bila dia tanya kenapa I tak bercakap, senyap, sebab dia ke, I cakap bukan, I'm tired, takde mood, macam macam alasan aku cakap kat dia. I tak nak buat dia tersinggung macam dia buat. I don't wanna break our friendship. 

Kat twitter I post macam macam emoticon sedih: T^T    :'(     T_T    
Untill my juniors ask me why. I tak nak cerita, but then dia kata akak share la, manatau boleh tolong ke. But I don't told them who she is. She gave me a lot of advice, kat dalam DM, IM, even in phone. awww, you are so sweet Rash. Glad dapat junior macam Rash. :')

Then sorang lagi junior sekolah, Hafiz, he always chatting with me. He is so friendly, walaupun dia baru form 2, and suka buat lawak. Waktu semua orang dah tidur, dia tegur coz I still online, actually I tengah sakit hati lagi time tu. After a long talk, then I said I'm not in the mood, he ask me why. I refused to tell him the story, I cried, and he even more worried. Then I told him, but not everything. 

Masa tengah cerita kat dia, I typing sambil menangis. Air mata mengalir macam sungai mengalir. Even my sis in the room pun pelik dengan kakak dia ni. After told him everything, I kept crying but I tenang sikit. Then he also told me his story, woah! We have almost same story. He told his story, I told mine, and then my heart tenang dengan sendirinya. :')



I cried, I laugh, I calm.  I'm glad to have them. My best juniors ever! Thanks juniors sekalian. :'3

Anyway, kami dah berbaik. Everthing had back to normal oh yeah! Dia mintak maaf dalam twitter and I maafkan dia. Yela Ramadhan dah nak berakhir, nak raya dah~ :') May our friendship kekal till JANNAH~ :'D

and Thanks Rash & Hafiz :3

0 100 love:

Post a Comment